Dentalni turizam

HomeDentalni turizam
HomeDentalni turizam

Dentalni turizam

Naša stomatološka ambulanta nudi usluge dentalnog turizma.

Program turizma:

Dolazak i smještaj

Upoznavanja sa vrstom i procedurom dentalnih usluga

Razgledanje grada

Stomatološki tretman - FAZA 1

Odmor

Posjeta Muzeju Republike Srpske

Posjeta muzeju lutaka u Dječijem pozorištu Republike Srpske

Posjeta Muzeju Savremene umjetnosti Republike Srpske

Slobodno veče

Slobodno vrijeme do 15h

Posjeta akvarijumu

Vožnja dajak čamcem

Posjeta radionice za izradu dajak čamaca i razgovor sa osobom koja pravi dajak čamce

Stomatološki tretman - FAZA 2

Posjeta Trapističkog manastira i lokacije Delibašino selo

Tradicionalni banjalučki gastro brendovi (velika porcija ćevapa, određena količina trapist sira + Nektar pivo)

Slobodno vrijeme (slobodno vrijeme možete provesti iskorištavanjem nekih fakultativnih izleta po izboru po cjenovniku)

Preporučujemo neko od dešavanja u Banskom dvoru, Narodnom pozorištu

Slobodan dan

Preporučujemo atrakcije i turističke sadržaje grada Banja Luka i gradova i zanimljivosti u okolini

Korisni linkovi:

www.banjaluka-tourism.com

www.sipovo-tourism.com

www.tzsbk.com

www.mrkonjic-grad.rs

www.discoverbih.com

Stomatološki tretman - FAZA 3

Povratak

U cijenu aranžmana je uključeno:

Besplatan apartmanski smeštaj u centru grada

Vodič na engleskom ili maternjem jeziku, za razgledanje znamenitosti našeg grada

Prevodioc (engleski ili maternji jezik) ukoliko je potrebno

U zavisnosti od toka stomatoloških procedura i želja pacijenata moguća je izmjena redoslijeda rada i posjeta sadržajima u slobodno vrijeme

Uz navedeno, naše ljubazno osoblje biće Vam na raspolaganju 24/7 za sve savete, pitanja i nedoumice.

Rekreativno terensko jahanje

Na samo 13 kilometara od centra grada smjestio se konjički klub Paddock, nastao iz ljubavi prema konjima i želje vlasnika da se u potpunosti posvete konjičkom sportu i njegovoj afirmaciji na području Grada.

U prostorijama kluba, uz kvalitetan i iskusan instruktorski kadar, možete ovladati osnovim vještinama za sigurno jahanje. Poslije usvojenih jahačkih vještina možete se, uz pratnju vodiča, otisnuti putem označenih staza na planini Kozari i u potpunosti doživiti čari rekreativnog terenskog jahanja.

Rafting

Otkrijte ljepotu i tajne Vrbasa! - Vrbas je brza planinska rijeka sa nekoliko pjenušavih i divljih sekcija i brzih padova i spada u nekoliko najatraktivnijih rijeka stepena težine 3-4 u Evropi. Vrbas usijeca dva kanjona - kanjon Tijesno (5km) i kanjon Podmilačje (8km). Dužina koja se koristi za vodene avanturističke sportove iznosi 31 km (od brane Bočac do centra Banjaluke).

Međunarodna klasifikacija težine vodotoka je stepen 3-4, a na nekim rutama 1-2, što daje mogućnosti kako za divlju avanturu i navalu adrenalina tako i za mirnije porodično uživanje u svim aktivnostima. Zavisno od otvaranja brane, protok vode varira od 25-100 m3, a u proljeće je više od 500 m3. Temperatura vode ljeti je iznad 17°C a vazduha iznad 30° C, što omogućava ugodno plivanje i boravak na vodi.

Da li znate za neki sličan centar gdje je moguć noćni rafting, cayaking ili canoeing? Osvijetljenu rutu i kanjon rijeke? Da, Vrbas Adventure Resort ima takvu infrastrukturu koja vam da uživate u noćnom spuštanju niz brzake i bukove, kao i dokazan kvalitet organizacije i uslova koje posjeduje kroz povjeravanja organizovanja državnih, balkanskih, evropskih i svjetskih prvenstava i kupova u kajak-kanu i rafting sportu. Vrbas Adventure Resort je domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu 2009. Vrbas je jedna od samo nekoliko rijeka u svijetu koje zadovoljavaju uslove za sve discipline u ovom sportu. Sve ovo je više nego dovoljno razloga da uživate u smaragdnoj i kristalno čistoj vodi.

Hajking

Pješačenje na relaciji Banj brdo – Srpske Toplice – rijeka Suturlija –izletište Šibovi – Partizansko groblje (Banjalučka transverzala). Ruka je duga oko 10 kilometara obilazi nekoliko izletišta nadomak Banjaluke sa kulturnim i prirodnim motivima kao i panoramskim razgledanjima.

Tandem skok

Prevoz do sportskog aerodroma koji se nalazi 10 kilometara od centra grada. Za tandem skok nije potrebno prethodno iskustvo ni obuka. Skače se sa stručnim instruktorima sa 3000 metara visine iz aviona. Ova ponuda je ograničena na 4 skakača dnevno.

Vožnja dajak čamcem

Specifičan čamac koji postoji samo u Banjaluci i na rijeci Vrbasu. Ruta na relaciji tvrđava kastel – Alibaba prolazi kroz centar grada i dva gradska naselja i traje 2 sata. Broj korisnika usluge vožnje dajakom je ograničen na 10 osoba po turi.

Paraglajding

Paraglajding je jedan od avanturističkih sportova koji u svijetu ima sve više poklonika. Na turističkoj mapi Evrope BiH se profilisala kao odredište sa izvrsnim uslovima za ovaj sport. Bilo da ste iskusan pilot paraglajdera ili želite da osjetite let vazduhom, Vrbas Adventure Resort je, zbog konfiguracije planinskog terena i povoljnih vjetrova, idealna destinacija za paraglajding koju posjećuje sve više zaljubljenika. Iskusni letači iznova se vraćaju, a onima koji bi da se vinu u svijet paraglajdinga, na usluzi je škola letenja i tandem let.

Tandem let - paraglajderom upravlja jedan pilot, ali tandemski let omogućava let udvoje i idealna je prilika za one koji žele da dožive svijet iz ptičije perspektive i da se kasnije odluče da usavrše ovu vazduhoplovnu disciplinu. Ukoliko želite da probate tandem let, trebalo bi da znate da za ovu vrstu leta nije potrebno nikakvo letačko iskustvo ili posebne pripreme. Štaviše, paraglajderom mogu letjeti osobe od 16 do 75 godina starosti. Dovoljna je samo želja i iskusni FAI licencirani piloti će vas povesti u nesvakidašnji doživljaj - i sve zabilježiti kamerom.

Poletišta: Manjača (Grčka gradina), Krmine (Krupa na Vrbasu), Lisina (Mrkonjić Grad), Čemernica, Sinjakovo (Mrkonjić Grad).

Ponuda:

Transport do poletišta i nazad

Licencirani piloti i vodiči

Paraglajder i sva potrebna

Zaštitna oprema

Tandem letenje

Tereni za letenje su prilagođeni za sve nivoe znanja i letačkog iskustva, tako da možete letjeti na terenima pogodnim za obuku, ali isto tako napraviti i zavidne prelete od 20, 50 ili više kilometara.

Dužina leta u tandemu zavisi od vremenskih prilika i visinske razlike između poletišta i sletišta i može da traje od sat vremena, pa do skoro četiri sata. Svejedno da li letite paragliderom ili zmajem, tereni za letenje u Vrbas Adventure Resort pogodni su za oba oblika slobodnog letenja, što znači da su poletišta i sletišta pogodna kako za HG tako i za PG vrstu letenja.