Oralna hirurgija

HomeUslugeOralna hirurgija
HomeUslugeOralna hirurgija

Oralna hirurgija

APIKOTOMIJA
Apikotomija je odstranjivanje ili resekcija vrha korijena zuba. Primjenjuje se u slučaju neuspjelog liječenja kanala korijena zuba(endodoncije) pri sanaciji hroničnog periapikalnog procesa. Pri intervenciji se zajedno sa upalnim procesom uklanja i sam vrh korijena zuba... Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji, bezbolna je i traje od 30-45 minuta.

CISTEKTOMIJA
Cistektomija je odstranjivanje cističnih promjena iz kosti. Uzroci nastanka samih cisti su različiti, ali važno ih je odstraniti jer imaju tendenciju danjeg rasta. Pri intervenciji se zajedno sa cistom procesom uklanja i sam vrh korijena zuba... Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji, bezbolna je i traje od sat vremena.

FRENULEKTOMIJA
Frenulektomija je hirurška intervencija kojom se odstranjuju abnormalno razvijeni frenulumi (nabori sluznice). Tako razvijeni i sa niskim hvatištem često uzrokuju nastanak dijastema,(razmaka između gornjih centralnih sjekutića) te se intervencije često rade po preporuci ortodonta.

HEMISEKCIJA
Hemisekcija je odstranjivanje jednog korijena (koji je najčešće zahvaćen upalnim procesom koji nije moguće sanirati) kod višekorijenskih zuba radi spašavanja preostalog dijela zuba.

HIRURŠKO VAĐENJE ZUBA (ALVEOTOMIJA)
Alveotomija je postupak kojim se operativnim putem vadi zub iz kosti, što je često kod zaglavljenih umnjaka. Umnjaci su zubi koji posljednji niču. To je nicanje vrlo često bolno i praćeno upalom može uzrokovati i pritisak na ostale zube i uzrokovati njihovo pmicanje kada nema dovoljno mjesta da se normalno smjeste ili je njihov položaj u vilicama takav da normalno nicanje nije moguće (impaktirani umnjaci).

IMPLATANTI
Zubni implatanti su biokompatibilni nadomjestci zuba koji se jednostavnim hirurškim zahvatom, u lokalnoj anesteziji, ugrađuju u gornju ili donju vilicu. Tako ugrađen implantat zamjenjuje zub koji nedostaje.